Om företaget

Genom att vara en aktiv partner med djup insikt om din verksamhet och bransch, hittar vi den kandidat som skapar resultat och utvecklar ditt bolags konkurrenskraft. Tack vare en väl utarbetad metodik och välutbildade konsulter med ledarerfarenhet hittar vi rätt ledare. Ju mer vi förstår din verksamhet och dess utmaningar, desto bättre möjlighet har vi att göra en lyckad rekrytering.

Vår arbetsprocess

Det mänskliga perspektivet är viktigt genom hela rekryteringsprocessen.
Högström & Co får genomgående höga betyg från kunder och kandidater när det gäller faktorer som bemötande, engagemang, förtroende, integritet samt ordning och reda.

Vi har en arbetsprocess som vi jobbat med länge och som vi vet fungerar. Men det är resultatet som är det viktiga och inte metoden i sig, därför kan vi alltid skruva på processen för att hitta ett upplägg som passar dig. Två saker ruckar vi dock aldrig på: en noggrann kravprofil i början och en fördjupad bedömning i slutet.

modell

Står du inför en viktig rekrytering, eller är du bara nyfiken på hur vi arbetar – hör av dig till oss så berättar vi gärna mer.

Nätverk

Efter många år i branschen har vi utvecklat ett stort nätverk där vi samarbetar med rekryteringsföretag i ett 40-tal länder. När du har behov av att göra en rekrytering utomlands, hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta en bra lösning.

Vi är också medlemmar i Lense & Lumen Advisory Group.

Referenser

”När vi träffade de fyra slutkandidaterna hade vi en annan uppfattning än Högström & Co. Men det visade sig att de hade rätt.”
De orden kommer från Fredrik Hansson som är CEO på Colorama – ett av alla de företag som genom åren fått hjälp av oss med att hitta rätt ledare till sin verksamhet.

När Colorama i Malmö stod inför behovet att anställa en supply chain manager hamnade uppdraget hos Högström & Co. Det personliga engagemanget och en tydlighet vad gäller tid och förväntningar på samarbetet lämnade positiva avtryck.

När Colorama träffade de fyra slutkandidaterna hade de inledningsvis en annan uppfattning än Högström & Co: ”Men det visade sig att de hade rätt. De gjorde en tydlig summering av för- och nackdelar med de olika kandidaterna och motiverade sin rekommendation. Jag uppskattar att man står på sig och inte bara lyssnar på uppdragsgivaren. Efter att rekryteringen genomfördes har konsulten också följt upp, både med mig och vår supply chain manager – precis som de lovade.”

Sagt om Högström & Co

”Min erfarenhet av att ha samarbetat med Högström & Co är att de är väldigt professionella och noggranna i sitt researcharbete. De jobbar utifrån ett helhetsperspektiv gällande de sökande i relation till både tjänsten och organisationens behov, vilket jag tycker är oerhört viktigt vid rekrytering av nya chefer.”

Christina Mattisson, regionråd vid Region Blekinge, ordförande i regionstyrelsen och regionstyrelsens arbetsutskott

”Min erfarenhet av att samarbeta med Högström & Co har varit genomgående mycket god och därför har jag rekommenderat dem till andra företagsledare i södra Sverige, med samma lyckade resultat.”

Martin Andersson, fd VD Asarums Industri AB och senare LU-VE Sweden AB