Production Manager – YTAB

Leadership – Progress – Technology

If you are English speaking please contact Mats Högström, phone +46 706 97 06 60 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish and English in speech and writing.

YTAB (Ytbehandlingsteknik i Näsum AB) bedriver högteknologisk industrilackering av plastdetaljer i små och stora serier i en modern och välinvesterad anläggning i Näsum. YTAB som räkenskapsåret 2022/2023 omsatte ca 77 MSEK med ett 70-tal medarbetare, är certifierat enligt ISO 9001:2000, IATF 16 949 samt ISO 14001:2015.

I fabriken finns tre automatiserade robotlinjer. Den totala ytan är på 12 000 m2. YTAB utför våtlackering, miljövänlig chromebehandling, EcoChrome, samt water transfer printing. Utöver robotlinjerna finns även fyra manuella lackeringsboxar och en monteringsavdelning. Den flexibla anläggningen gör det möjligt för företaget att åta både stora och små ytbehandlingsprojekt.

Större delen av YTAB:s kunder är verksamma inom den globala bilindustrin – biltillverkare och deras underleverantörer. Antalet bildelar av plast fortsätter att öka pga. att de väger mindre, är billigare och lättare att återvinna än andra material. YTAB lackerar interiört och exteriört på en bil och tunga fordon som bidrar till det visuella intrycket eller känselintrycket: dörrpaneler, handtag och vred, speglar, trösklar och lister. Kunder finns även bland tillverkare av hemelektronik, vitvaror, möbler, medicintekniska instrument och lamparmaturer.

YTAB ingår i den svenska koncernen YTAB Group AB med anläggningar i Sverige och Ungern. YTAB Group är en växande och lönsam industrikoncern med långsiktiga och industriellt inriktade ägare. Koncernen har de senaste 5 åren investerat ca 70 MSEK i maskiner, utrustning och anläggningar. Räkenskapsåret 2022/2023 omsatte YTAB group närmare 110 MSEK med ca 100 medarbetare. För mer information besök gärna www.ytab.se

Nuvarande produktionschef kommer att lämna YTAB framöver och vi söker nu en drivande och engagerad ledare som vill ansvara för och arbeta med den fortsatta utvecklingen av YTAB:s produktion i Näsum.

YTAB växer med fler kunder och större produktionsvolymer. Ett stort fokus framöver ligger på att ständigt utveckla anläggningens effektivitet och förmåga att leverera enligt marknadens ökande krav vad gäller volym, pris, precision och kvalitet.

Det innebär att viktiga uppgifter för ny produktionschef blir att driva utvecklingen av arbetsmiljö, processer/system, personalens samlade kompetens samt att genomföra nödvändiga investeringar. Produktionschefen har fullt personal- och budgetansvar, ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD.

Vi tror du har en relevant utbildningsbakgrund och några års erfarenhet från ledning inom industriell produktion inkluderande personalansvar och arbete enligt LEAN-principer. Har du erfarenhet från automotive och/eller underleverantörsledet är detta en fördel men inget absolut krav. YTAB arbetar i en internationell miljö och det är därför viktigt att du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Vi förväntar oss att ny produktionschef är en god och drivande ledare med en ödmjuk framtoning och med förmågan att arbeta såväl operativt som strategiskt.

För rätt person erbjuder YTAB ett självständigt arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i en verksamhet med stark framtidstro och tillväxt såväl i Sverige som internationellt.

Intresserad? Kontakta gärna Mats Högström vid Högström & Co Management AB, tfn 0706-970660. Din ansökan som behandlas strikt konfidentiellt, inledningsvis även gentemot uppdragsgivaren, sänder du till [email protected].

Välkommen!

Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.

Dela