Controller – Be-Ge Group

Analys – Ekonomistyrning – Affärsutveckling

If you are English speaking please contact Mats Högström, phone +46 706 97 06 60 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish and English in speech and writing.

Be-Ge koncernen är en familjeägd internationell företagsgrupp som är organiserad i tre divisioner: Be-Ge Seating Division, Be-Ge Component Division och Be-Ge Vehicle Division. Be-Ge koncernen har verksamhet i Sverige, Danmark, England, Nederländerna, Tyskland samt Litauen. Räkenskapsåret 2022 hade koncernen ca 560 medarbetare och omsatte närmare 1,4 miljarder SEK. 22% av försäljningen skedde utanför Sverige. Koncernen är solid med ett eget kapital på närmare 700 MSEK och väl rustad för en fortsatt lönsam tillväxt. För ytterligare information se: be-ge.se

Be-Ge koncernen förstärker nu organisationen för fortsatt tillväxt med en nyinrättad tjänst som controller. Befattningen är placerad i koncernens moderbolag Be-Ge Företagen AB i Oskarshamn och controllern rapporterar direkt till Be-Ge Företagens koncernchef.

En viktig uppgift för ny controller är att bidra till att utveckla ekonomistyrningen på koncernnivå samt i koncernens olika bolag. Detta innebär bl.a. utveckling och uppföljning av olika nyckeltal samt prognosarbete. En annan viktig uppgift är att stödja koncernens bolag med olika lönsamhetsanalyser, exv. genom uppföljning och analys av investeringar och produktkalkyler.

Be-Ge koncernen kommer framöver att uppgradera sitt affärssystem i två av divisionerna och här kommer ny controller att spela en viktig roll i genomförandet.

Du bör ha en utbildning inom ekonomi på högskolenivå och flerårig erfarenhet från controllerarbete inom tillverkande industri, gärna internationellt verksam. Vi förväntar oss att du har god erfarenhet av att arbeta i affärssystem och olika analysverktyg. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning.

Din erfarenhets- och kunskapsbakgrund är viktig, men dina personliga egenskaper är lika viktiga. Du bör vara positiv, initiativrik och utvecklingsbenägen och trivas i en roll som innebär en kombination av strategiskt- och operativt arbete.

Vi erbjuder ett arbete i en framgångsrik, solid och växande koncern med långsiktiga och engagerade ägare. Din insats blir av stor vikt för Be-Ge Företagens fortsatta framgång och för rätt person finns stora möjligheter till personlig och professionell utveckling.

Intresserad? Ta gärna en första konfidentiell kontakt med Mats Högström vid Högström & Co Management AB. Du når honom via tfn 0706-97 06 60. Din intresseanmälan som behandlas konfidentiellt även gentemot uppdragsgivaren sänder du till mats.hogstrom@hogstrom-co.se. Välkommen!

Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.

Dela