CEO – Karlshamn Energi

Leadership – Business – Development

Karlshamn Energi består av moderbolaget Karlshamn Energi AB med dotterbolagen Karlshamn Energi Elförsäljning AB och Karlshamn Energi Vatten AB. Verksamheten ägs av Stadsvapnet i Karlshamn AB som i sin tur ägs av Karlshamns Kommun.

Karlshamn Energi skapar enkla, prisvärda och kundnära lösningar med starkt fokus på hållbarhet, lokala samarbeten och med ständigt fokus på utveckling och service. Ledstjärnorna i verksamheten är nöjda kunder, rätt kvalitet, god ekonomi, bra miljö och arbetsmiljö.

Karlshamn Energis verksamhet bedrivs inom fem olika affärsområden: Värme & Kyla, Elnät, Digital Infrastruktur, Elhandel och Vatten. Karlshamn Energi drivs affärsmässigt, har tydligt kundfokus och en stark utvecklingsinriktning.

Karlshamn Energi har en stabil ekonomi och omsatte verksamhetsåret 2022 närmare 430 miljoner SEK med ca 100 medarbetare. Balansomslutningen låg på strax över 1 miljard SEK. Verksamheten är certifierad enligt ISO 14001, ISO 9001 och ISO 45001.

Läs gärna mer om Karlshamn Energi på www.karlshamnenergi.se

Karlshamn Energi finns i en spännande och utmanande bransch och kommer framöver att driva ett antal utvecklingsprojekt inom samtliga affärsområden. Detta innefattar även större investeringar, bl.a. inom affärsområde Vatten.

Vi söker nu en affärsmässig och god ledare som vill leda och vidareutveckla verksamheten i nära samarbete med medarbetare, ägare och andra samarbetspartners. VD representerar Karlshamn Energi i kommunkoncernens gemensamma arbete.

Vi söker dig som har branscherfarenhet och kvalificerad ledarerfarenhet på strategisk nivå. God insikt vad gäller utvecklingen inom energi/miljöområdet är viktig samt att du har kunskap om förutsättningarna för att driva kommunalt ägd verksamhet. Du bör ha god utbildning samt god teknisk och ekonomisk förståelse.

Det är viktigt att du är kundinriktad med förmåga att skapa och utveckla goda affärer. Som ledare är du kommunikativ och lyhörd och med förmågan att långsiktigt motivera och engagera dina medarbetare.

Vi erbjuder dig ett arbete i ett välskött energi- och miljöföretag som ligger i framkant när det gäller utveckling, teknik och investeringar. För rätt person finns stora möjligheter till personlig och professionell utveckling!

Ring gärna Mats Högström på 0706-97 06 60 för mer information. Din intresseanmälan sänder du till mats.hogstrom@hogstrom-co.se. Välkommen!

Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.

If you are English speaking, please contact Mats Högström, phone +46 706 97 06 60 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish and English in speech and writing.

Dela