CEO – Milltech

Ledning – Affärer – Expansion

Milltech grundades 2002 och har alltsedan dess utvecklat smarta och integrerade styrsystem till sågverk över hela världen. Milltech har varit en viktig del i utvecklingen mot det alltmer automatiserade sågverket. 3D-mätning, 3D-optimering och styrsystem är bara några av de produkter företaget tillhandahåller inom smart automatisering för att optimera sågverkets hela produktion.

Milltech finns i Växjö i nyrenoverade och ändamålsenliga lokaler och där kontor, montageverkstad och lager samsas under samma tak. Milltech hade år 2021 12 anställda och omsatte strax över 34 MSEK med god lönsamhet. För mer information se www.milltech.se .

Milltech ingår sedan 2019 i  ARAT Group som levererar högteknologisk utrustning och automation till främst träindustrin. ARAT Group omsatte år 2021 ca 664 MSEK. I koncernen ingår förutom Milltech även  Renholmen, ALMAB, Hedlunds och AriVislanda. För mer information se www.arat.se .

ARAT Group ingår i det börsnoterade investmentbolaget Storskogen. Se www.storskogen.com .

Milltech har en stark position på marknaden i Sverige där företaget är en av de större leverantörerna av automatisering för sågverk. Bolaget har varit främst inriktad på sågstyrning historiskt men har under de senaste åren breddat sitt erbjudande med timmerhantering och brädhantering.

Marknaden för Milltech har stor potential att växa ytterligare då många sågverk har gamla styrprogram som måste uppdaterats, samt att fler tittar på att öka sin kapacitet i sitt sågverk genom uppgraderingar av nya dellinjer eller hela linjer. Idag finns kunderna förutom Sverige i bl.a. i Norge, Baltikum, Storbritannien och Chile.

Milltechs styrkor är sammanfattningsvis hög teknisk kompetens hos personalen, fokus på kvalitativt hög leverans till kunderna, god projektledning och driftsättningskompetens, god kontroll på ekonomin och ett bra produktprogram med hög tekniknivå. Ägarna bedömer att Milltech har en mycket god tillväxt- och lönsamhetspotential.

Nuvarande VD, som är en av Milltechs grundare, kommer framöver att lämna VD-rollen för att fokusera på andra uppgifter och vi söker nu en affärsinriktad och drivande VD som vill leda Milltechs fortsatta utveckling.

En viktig uppgift blir att tillsammans med ledningsgruppen utveckla en tydlig strategi för Milltechs fortsatta utveckling och expansion. Ett tydligt fokus är tillväxt/ökad försäljning med lönsamhet och du får en viktig roll här såväl strategiskt som operativt.

Som en del av ARAT Group är noggrann ekonomisk uppföljning och rapportering viktig. Ett fokus framöver blir också att utveckla Milltechs ledning, organisation, processer och samlade kompetens i takt med företagets tillväxt.

Du ingår i ledningsgruppen för ARAT Group och rapporterar till ARAT Groups VD.

Du bör vara affärsdriven och ha erfarenhet från försäljning/kalkylering och projektledning, gärna i internationell miljö. Har du erfarenhet inom området industriell automation så är det en fördel men inget krav.

Det är viktigt att du har goda ledaregenskaper och förstår hur lönsamhet skapas i en projektdrivande verksamhet. Eftersom företaget arbetar i internationell miljö måste du förutom svenska även behärska engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig ett självständigt jobb i ett företag med stor potential och med starka och långsiktiga ägare!

Är du intresserad så kontakta gärna Mats Högström vid Högström & Co Management AB, tfn. 0706-97 06 60. Din intresseanmälan som behandlas strikt konfidentiellt även gentemot uppdragsgivaren sänder du till mats.hogstrom@hogstrom-co.se. Välkommen!

If you are English speaking please contact Mats Högström, phone +46 706 97 06 60 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.

Dela