Projektledare / Project Manager – Stenger & Ibsen

Projektledning – Expansion.

If you are English speaking please call Håkan Cöster phone +46 705 195 850 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Stenger & Ibsen Construction Sverige AB (SIC) är ett ledande företag inom vindkraftsindustrin. Genom att erbjuda kunden turn-key lösningar har vi vunnit framgångar på marknaden. Vår expansion fortsätter och vi söker därför en Platschef. Läs mer på www.si-construction.com

Vill du vara med att fortsätta utveckla ett företag med en mycket stark marknadsposition som verkar i en framtidsbransch?

Vår nya Projektledare ansvarar för att bygga upp verksamheten i södra Sverige. Fokus är på att arbeta med kundkontakter, bygga upp ett nätverk av underentreprenörer, bygga upp en egen projektorganisation, samt leda vunna projekt. Givetvis kommer det finnas stöd både från den svenska organisationen och från den danska. Du ska också etablera ett regionkontor i södra Sverige, i förslagsvis Växjö eller Jönköping.

Som Projektledare arbetar du som ett stöd till Platschefen i projekten och är kontaktperson mellan beställare och platsorganisation i exempelvis avtalsfrågor. Initialt kommer du att behöva vara ute mycket för att förstå verksamheten. På sikt är du som projektledare en resurs som finns i projekten vid speciella tillfällen som byggmöten, månadsmöten eller andra möten. Genom ett prestigelöst ledarskap förväntas du stötta och coacha dina medarbetare i deras dagliga verksamhet.

Du kommer att ansvara för projekt som kan pågå under 1–2 år och med ett projektvärde på 100–300 MSEK. Till din hjälp har du en erfaren projektorganisation. Du har fullt budget- och resultatansvar för projektet och rapporterar direkt till Projektdirektören.  Då det förekommer en del internationella kontakter förutsätts att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning eller annan utbildning som vi bedömer relevant för uppdraget i kombination med arbetserfarenhet av exempelvis projektledning, gärna inom anläggning. Du ska ha erfarenhet av att ha eget budgetansvar.

Projekten är spridda, vilket innebär att du måste ha möjlighet att arbeta på olika geografiska platser inom regionen.

Dina kunskaper och erfarenheter är naturligtvis viktiga, men vi sätter stort värde vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du kan kombinera ett starkt projektintresse med ett engagerat och jordnära ledarskap. Vi är måna om att ge bästa möjliga service till våra kunder och samarbetspartners.

Välkommen till en verksamhet med en spännande framtid.

Intresserad?

Har du frågor är du välkommen att ta en första kontakt med Håkan Cöster vid Högström & Co Management AB. Du når honom via tfn 070-5195850. Eftersom vi arbetar med löpande urval vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, gärna redan idag! Din intresseanmälan sänder du till hakan.coster@hogstrom-co.se . Välkommen!

Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.

Dela