Branch Manager – DACHSER

 

 

If you are English speaking please contact Mats Högström, phone +46 706 97 06 60 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish and English in speech and writing.

DACHSER är ett familjeägt logistikföretag som erbjuder transportlogistik, lagerhållning och kundspecifika tjänster inom två affärsområden: DACHSER Air & Sea Logistics och DACHSER Road Logistics.

Företagets utbud är komplett med heltäckande tjänster för kontraktslogistik och branschspecifika lösningar. DACHSER arbetar i ett sömlöst transportnät, både i Europa och resten av världen och med helt integrerade IT-system säkerställer intelligenta logistiklösningar jorden runt.

DACHSER har 31 000 medarbetare på 393 platser över hela världen och omsatte år 2019 ca. 5,7 miljarder Euro. DACHSER har egna dotterbolag i 44 länder och genomförde totalt 80,6 miljoner leveranser med en sammanlagd vikt på 41 miljoner ton under 2019. För mer information se www.DACHSER.se

Vi söker nu en engagerad och affärsinriktad ledare till DACHSERs verksamhet i Jönköping. 

Enheten i Jönköping har ett femtiotal medarbetare som arbetar med försäljning, trafik och terminal. Som Branch Manager är din främsta uppgift att driva och utveckla verksamheten effektivt och säkerställa att DACHSER levererar marknadens bästa europeiska transport- och logistikservice till kunderna. Du rapporterar direkt till DACHSERs nordiska VD och ingår i den nordiska ledningsgruppen.

Du är fullt ut ansvarig för budget och resultat och särskilda fokus ligger på att skapa ytterligare affärer och att skapa förutsättningar för ett fortsatt utvecklande och positivt arbetsklimat.

Vi tror att du har en utbildning på högskolenivå och god erfarenhet som chef inom transport- och logistikområdet. Erfarenhet med styckegods och nätverksspedition är av stor vikt och erfarenhet från kontraktslogisik är meriterande. Det är också viktigt att du behärskar DACHSERs koncernspråk engelska i tal och skrift samt minst ett av de skandinaviska språken (danska, svenska eller norska). Ytterligare språk, speciellt tyska, är en fördel, men inte ett krav.

För att lyckas i befattningen bör du vara en god och relationsbyggande ledare med stark personlig drivkraft och vilja att uppnå resultat. Du drivs av att skapa värde för dina kunder och har ett skarpt öga för hur man driver tillväxt på en konkurrensutsatt marknad. 

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete i ett framgångsrikt internationellt företag. DACHSER är finansiellt starkt och växer på den svenska marknaden.

DACHSERs företagskultur präglas av en stark laganda, en informell samtalston och ett professionellt engagemang, där alla medarbetare fungerar som bollplank till varandra över gränserna. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.  

Har du frågor är du välkommen att ta en konfidentiell kontakt med Mats Högström vid Högström & Co, tfn. 0706-97 06 60.

Din ansökan som behandlas konfidentiellt även gentemot uppdragsgivaren sänder du till mats.hogstrom@hogstrom-co.se.

Välkommen!

Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.

Dela