Logistics Manager – Ljunghäll AB

If you are English speaking please call Mats Högström, phone +46 706 97 06 60 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Ljunghäll ägs av italienska Gnutti Carlo SPA och tillsammans bildar man en global aktör med över 4 000 anställda i Sverige, Italien, Tyskland, Tjeckien, Storbritannien, Österrike, Indien, Kina, USA och Kanada.

Ljunghäll pressgjuter aluminiumdetaljer till fordonsindustrin och i Ljunghälls nisch är man det ledande företaget i norra Europa.

Moderbolaget, Gnutti Carlo är världsledande inom utveckling och leverans av kraftiga och högpresterande ventilstyrnings- och bränsleinsprutningskomponenter för bygg-, jordbruks-, marin-, generator- och transportmotorer.

Ljunghäll söker nu en drivande och utvecklingsinriktad logistikchef med placering i Södra Vi, strax norr om Vimmerby. Tjänsten är starkt inriktad mot logistisk optimering, ledarskap och utveckling.

Din insats blir viktig för att skapa en effektiv logistikfunktion för framtiden med ansvar för produktionsplanering, in- och uttransporter, interna transporter samt företagets lagernivåer. I Logistikavdelningen ingår en grupp produktionsplanerare (6 medarbetare) samt avdelningen Transport/Lager, där en arbetsledare leder ca 30 lagerarbetare och truckförare. Kortfattat innebär rollen som Logistikchef att leda och utveckla fabriken logistiska process, med utgångspunkt i att produkterna kan levereras till kunden i rätt tid.

Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning, företrädesvis från universitet/högskola, exempelvis inom industriell ekonomi eller maskinteknik med ekonomipåbyggnad. Därtill har du minst några års erfarenhet från kvalificerat logistikarbete inom tillverkande industri. Vi utgår från att du är en drivande och bra ledare och att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Om du har arbetat i SAP tidigare är det ett stort plus.

För rätt person finns mycket goda utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö.

Har du frågor är du välkommen att ta en kontakt med Mats Högström vid Högström & Co. Du når honom på telefon 0706-97 06 60.

Din ansökan som behandlas konfidentiellt även gentemot Ljunghäll sänder du till mats.hogstrom@hogstrom-co.se.

Vår policy är att rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.

Välkommen!

Dela