Victor Fridén ny chefredaktör och publisher för Borås Tidning

Victor Fridén, 38 år, blir Borås Tidnings nya chefredaktör och publisher. Han efterträder Stefan Eklund som till hösten lämnar BT.

Victor Fridén har ett förflutet på Borås Tidning och har bland annat jobbat som reporter och sportchef. Sedan 2020 jobbar han som marknads- och kommunikationschef på Sparbanken Sjuhärad. Men från och med 1 oktober är han BT:s nya chefredaktör och publisher.

Tidningens ägarkoncern Gota Media är inne i en stark utvecklings- och förändringsfas som framåt kommer att innebära ett ännu starkare fokus på de lokala tidningstitlarna. Chefredaktören/publishern  ska framöver bredare än i dag ska representera och ansvara för att profilera tidningen och varumärket i lokalsamhället. Huvudfokus och kärnan i uppdraget är fortsatt att leda och utveckla den redaktionella verksamheten, men som publisher ingår också att synas och representera även där Borås Tidning förekommer i sammanhang som inte är enbart publicistiska.

Mats Ehnbom, koncernchef på Gota Media, är nöjd med rekryteringen.

– Victor har precis den profil och bakgrund vi söker. En gedigen grund och stort engagemang i det som är kärnan i och syftet med vår verksamhet, den lokala journalistiken. Han har också erfarenhet och hög kompetens inom digitalisering, affärsutveckling och varumärkesförflyttning. Han är helt rätt person att leda Borås Tidning och dess kompetenta personal in i framtiden, säger han.

Borås Tidning är en av Sveriges äldsta tidningar med en dominerande ställning i Sjuhäradsbygden. Tidningen ingår i Gota Media-koncernen, som täcker mediemarknaden i dryga 40-talet kommuner i västra och sydöstra Sverige. Huvudägare är Gota Media Holding AB, som i tur ägs av de lokala stiftelserna Sydostpress i Småland/Blekinge och Tore G Wärenstams Stiftelse i Borås. Gota Media har ett strategiskt partnerskap och korsvist ägande tillsammans med Bonnier News Local, med tydligt syfte att tillsammans bedriva utveckling och samarbete som ska skapa synergier och gynna båda parter. För mer information besök gärna www.bt.se eller www.gotamedia.se

Dela