VD – Bendinggroup och Åry

Affärer – Ledning – Tillväxt 

MIDAQ Industry förvärvade i januari i år Bendinggroup AB och Åry AB.

Bendinggroup Aktiebolag är en underleverantör som tillverkar möbler i formpressat trä, massivt trä, MDF och stål/tråd från skiss till färdig produkt.  Produktionen av möbler och möbeldetaljer sker i egna fabriker i Nybro och Örsjö. Kunderna är skandinaviska välkända möbelföretag. www.bendinggroup.se

Åry AB tillverkar och säljer formpressade brickor, glasunderlägg och bordstabletter m.m. av björkfanér. Försäljning sker under eget varumärke, där bolagen jobbar med kända grafiska formgivare och/eller kundspecifik design. Produkterna säljs förutom i Skandinavien, även på den internationella marknaden. www.arytrays.com

Gruppen har varit verksam sedan 1952, omsätter ca 100 MSEK och har 90 anställda.

MIDAQ AB är ett investmentbolag som investerar i och utvecklar medelstora företag med etablerade affärsmodeller, ledande marknadspositioner, egna produkter eller tjänster och starka varumärken. MIDAQ ägs av entreprenörer och arbetar långsiktigt med alla investeringar med passion och den fasta övertygelsen att långsiktigt värdeskapande ger de bästa förutsättningarna för ett företag att utvecklas och växa. MIDAQ.se

MIDAQ bedömer att Bendinggroup Aktiebolag och Åry AB har en god potential att växa med lönsamhet och vi söker nu en affärsmässig och drivande VD som vill leda företagens fortsatta utveckling. Som VD förväntas du arbeta brett tillsammans med dina medarbetare och engagera dig i företagens alla delar men med ett tydligt marknads- och försäljningsperspektiv.

Vi tror att du har en utbildning på högskolenivå inom ekonomi eller teknik och några års erfarenhet från att leda affärsdrivande verksamhet. Du måste vara en god ledare, marknads- och affärsdriven och ha god kunskap om hur lönsamhet skapas i en producerande verksamhet. Har du erfarenhet från möbelbranschen är det en fördel, men inget krav.

Intresserad? Tag gärna en första konfidentiell kontakt med Mats Högström vid Högström & Co Management AB. Du når honom på +46 706 97 06 60. Din intresseanmälan som behandlas konfidentiellt även gentemot kunden sänder du via mats.hogstrom@hogstrom-co.se .

Välkommen!

If you are English speaking please contact Mats Högström, phone +46 706 97 06 60 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.

Dela