Business Controller – Ballingslöv AB

If you are English speaking please contact Mats Högström, phone +46 470 70 56 30 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Ballingslöv AB är en av de största aktörerna i Skandinavien inom köks-, badrums- och förvaringslösningar. Varumärket Ballingslöv har en stark position och är känt för sin höga kvalitet och finish, sin goda design och för att erbjuda ett av marknadens mest flexibla sortiment. 

God marknadstäckning nås genom försäljning via mer än 200 återförsäljare i främst Sverige och Norge. Försäljningen till konsumentmarknaden sker framför allt via partners inom byggmaterialhandeln samt profilerade fristående köksbutiker. Därutöver sker försäljning direkt till hustillverkare och projektmarknaden. 

På den norska marknaden säljs produkterna under varumärket Drømmekjøkkenet. Drømmekjøkkenet har en stark position på den norska marknaden med exklusivt varumärke och ett brett sortiment. Försäljningen sker främst via köksbutiker.

Ballingslöv AB med ca 450 medarbetare och en omsättning på strax över 1 miljard SEK och har huvudkontor och produktion i Ballingslöv strax norr om Hässleholm. Ballingslöv AB ingår i koncernen Ballingslöv International.

För mer information se: www.ballingslov.se eller www.ballingslovinternational.se

Ballingslöv AB söker nu en drivande och affärsinriktad Verksamhets Controller / Business Controller.

Ditt huvudansvar kommer att vara att analysera information kring verksamhetens olika delar samt det ekonomiska resultatet, bistå med råd och aktivt förbättringsarbete och se till att ledning och övriga verksamhetsansvariga får den ekonomiska information som behövs för att driva verksamheten på ett effektivt sätt. Du ingår i ekonomiteamet och rapporterar direkt till CFO.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Utveckling av och arbete med för- och efterkalkyler
  • Kartläggning av flöden, processer och strukturer
  • Analys av data och input till beslutsunderlag
  • Framtagning och uppföljning av KPI:er
  • Projektarbete, såväl i projektledning som i arbetssätt
  • Effektbedömning av förbättringsförslag
  • Utföra produkt- och investeringskalkyler
  • Kostnads-, lönsamhetsanalyser och uppföljning

Du kommer främst att arbeta mot Supply Chain och försäljning men även övrig controlling kan bli aktuell.

Du bör vara civilekonom, civilingenjör eller ha annan högskole-/universitetsutbildning som är relevant för befattningen och gärna några års erfarenhet från tillverkande industri. Vi förväntar oss att du har goda Excel-kunskaper och det är meriterande om du har erfarenhet från Microsoft Dynamics NAV, Power BI, QlikView eller liknande affärs-/beslutssystem.

Som person bör du ett starkt affärsdriv och trivas med att vara ute i och påverka aktivt i verksamheten. Är du dessutom prestigelös och har förmåga att kombinera nyfikenhet och god analytisk förmåga med struktur och god projektledningsförmåga kan vi erbjuda ett spännande jobb där din insats är viktig för Ballingslövs fortsatta resa!

Ballingslöv AB är ett framgångsrikt och växande företag med starka och långsiktiga ägare. För rätt person finns goda möjligheter till personlig och professionell utveckling.

Intresserad? Kontakta gärna Mats Högström vid Högström & Co Management AB, tfn. 0706-97 06 60. Din ansökan sänder du snarast till mats.hogstrom@hogstrom-co.se.

Välkommen!

Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.

Dela