VD-Olofströms Näringslivs AB

 

Olofströms Näringslivs AB (ONAB) är ett helägt kommunalt bolag och ingår i Holje Holding som är Olofströms Kommuns koncern kommunbolag. Bolaget har som uppgift att stärka och utveckla näringslivet i Olofströms Kommun. Vår nuvarande VD kommer att gå i pension under början av 2021 vi söker därför en ny VD. Läs mer på www.olofstromsnaringsliv.se

VD

Utveckling – Företagsamhet – Expansion

Vill du vara med att fortsätta utveckla en kommun med en mycket stark industriell miljö?

Vår nya VD ska tillsammans med sina medarbetare dels skapa förutsättningar för befintliga företag att fortsätta utvecklas dels skapa förutsättningar för en ökad nyetablering inom kommunen. Näringslivsbolaget har 5 huvudsakliga verksamhetsområden; Företagsutveckling, Kompetensutveckling, Nyföretagande, Fastighetsförvaltning och Företagsservice.

Som VD förväntas Du ta ett helhetsgrepp över verksamheten, alltifrån övergripande strategiarbete till operativt utförande på daglig basis som gör att de uppsatta målen nås. Genom ett prestigelöst ledarskap förväntas du stötta och coacha dina medarbetare i deras dagliga verksamhet.

Du kommer att ansvara för ett företag med ca 7 medarbetare. Du har fullt budget- och resultatansvar för verksamheten och rapporterar direkt till Koncernchefen för Holje Holding VD som tillika är Kommunchef. Då det förekommer en del internationella kontakter förutsätts att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning eller annan utbildning som vi bedömer relevant för uppdraget i kombination med erfarenhet av exempelvis företagsutveckling, företagsledning och offentlig verksamhet.

Dina kunskaper och erfarenheter är naturligtvis viktiga, men vi sätter stort värde vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du kan kombinera ett starkt affärsintresse med ett engagerat och jordnära ledarskap. Vi är måna om att ge bästa möjliga service till våra företag och samarbetspartners. Välkommen till en verksamhet med en spännande framtid.

Intresserad?

Har du frågor är du välkommen att ta en första kontakt med Håkan Cöster vid Högström & Co Management AB. Du når honom via tfn 070-5195850. Sista ansökningsdag är 11 september. Din intresseanmälan sänder du till hakan.coster@hogstrom-co.se

Välkommen!

If you are English speaking please call Håkan Cöster phone +46 705 195 850 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing

Dela