Supply Chain Manager – Invacare

 

If you are English speaking please call Mats Högström, phone +46 706 97 06 60 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Invacare Corporation (NYSE: IVC), med huvudkontor i Ohio, USA är världsledande inom tillverkning och distribution av hjälpmedel för förflyttning och hjälpmedel för hemvård, institutioner och sjukhem och sjukhus som främjar patienters rehabilitering och möjliggör en aktiv livsstil. Koncernen har 5000 anställda och marknadsför sina produkter i mer än 80 länder världen över. För mer information se www.invacare.com samt www.invacare.se/sv.

Om tjänsten och arbetsuppgifter                                                             Tjänsten är placerad i Diö (nära Älmhult) där det tillverkas vård- och sjukhussängar för den nordiska marknaden. Dessutom konfigureras rullstolar och rollatorer och en stor del av Invacares övriga sortiment distribueras till norden via enheten i Diö. Du får ansvar för bl.a. vårt lager, kundservice, transport och planering med ett 40-tal medarbetare. Rollen innebär fullt personalansvar för cirka sex medarbetare placerade i Diö och du ingår i den lokala ledningsgruppen.

Invacare Rea söker dig som har flera års erfarenhet inom rollen som Supply Chain Manager och som givetvis har ett brinnande intresse för ledarskap. Du kommer få utmaningar i att skapa effektiva logistikflöden, bygga upp nya relationer och utveckla förbättringsarbeten.

Vidare kommer du arbeta både operativt och strategiskt med att optimera flödet inom bolaget och till företagets kunder.

Tyngdpunkten i arbetet kommer att vara att tillsammans med dina medarbetare och i nära samarbete med övriga organisationen utveckla försörjningskedjan för att säkerställa kostnadseffektivitet, leveransprecision och kvalitet.

Tidigare erfarenhet och utbildning                                                                    Vi söker dig som har god erfarenhet från ledning och utveckling av Supply Chain. Du har god kunskap inom planering, transport, inköp, kundservice, lager och transport.

Som person har du en naturlig fallenhet för ledarskap och genom din entusiasm får du andra personer att växa och utvecklas i sina roller. Du är analytisk med ett affärsmässigt tänkande och du har ett öga för förbättringsåtgärder som bidrar till en lönsam och hållbar tillväxt. Vidare trivs du i ett arbete med många kontaktytor och du är bra på att förvalta och utveckla relationer. Du trivs i en bred roll och räds inte att kavla upp ärmarna för att tillsammans med dina kollegor nå uppsatta mål.

Vi tror att du har en utbildningsbakgrund på högskolenivå inom ekonomi, logistik eller inköp. Det är viktigt att du har förståelse för helheten i en internationellt verksam koncern och kan kombinera strategiskt tänkande med ett operativt arbete. Du har god systemvana, erfarenhet av SAP är meriterande. Flytande kunskaper inom svenska och engelska.

Din insats blir en viktig del av Invacares fortsatta framgång. För rätt person finns möjligheter till personlig och professionell utveckling i en internationellt ledande koncern.

Har du frågor är du välkommen att ta en konfidentiell kontakt med Mats Högström vid Högström & Co, tfn. 0706-97 06 60.

Din ansökan som behandlas konfidentiellt även gentemot uppdragsgivaren sänder du till mats.hogstrom@hogstrom-co.se.

Vår policy är att rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.

Välkommen!

Dela