Supply Chain Manager – AAK Sweden AB

If you are English speaking please contact Mats Högström, phone +46 470 70 56 30 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish and English in speech and writing.

AAK develops and provides value-adding vegetable oil solutions in close collaboration with the customers, enabling them to achieve long-lasting business results.

AAK do so through an in-depth expertise in oils & fats within food applications, working with a wide range of raw materials and broad process capabilities.

Through the unique co-development approach, AAK bring together the customers’ skills and know-how with AAK:s capabilities and mindset. By doing so,  customer-specific needs are solved across many industries – Chocolate & Confectionery, Bakery, Dairy, Special Nutrition, Foodservice, Personal Care, and more.

AAK’s proven expertise is based on more than 140 years of experience within oils & fats. With  headquarters in Malmö, Sweden, more than 20 production facilities and customization plants, and sales offices in more than 25 countries, the more than 3,800 employees are dedicated to providing innovative value-adding solutions to AAK:s customers.

The site Karlshamn is a multi-vegetable oil refinery that accommodates all business areas within AAK. From this site AAK supply customers worldwide. With an annual turnover of approximately 7 billion and 460 employees the site in Karlshamn is the biggest and most complex site globally within AAK.

Anläggningen i Karlshamn är AAK:s största och mest komplexa site globalt med en omsättning på ca 7 miljarder SEK och 460 anställda.

Här finns företagets alla verksamhetsområden representerade. Svenskodlad raps är en viktig råvara medan ett stort antal olika vegetabiliska fetter skeppas direkt till fabriken i Karlshamn från odlarländerna i Europa, Asien, Afrika och Amerika. Norden är en viktig hemmamarknad medan specialprodukter exporteras från Karlshamn över hela världen.

Som Supply Chain Manager kommer du att arbeta produktionsnära med att implementera och säkra att planeringen av produktionen sker på rätt och effektivt sätt.

Logistikavdelningen ansvarar för det dagliga flödet från order till leverans. I rollen som Supply Chain Manager leder utvecklar och förbättrar du tillsammans med avdelningen produktionsflödet för att nå verksamhetens mål.

En viktig uppgift är att säkerställa att den operativa produktionen till kund följer överenskomna processer och ledtider. En annan viktig uppgift är att driva arbetet med att säkerställa kostnadseffektiva produktflöden och kostnadseffektiv produktion.

Du ingår i ledningsgruppen för siten i Karlshamn och rapporterar till sitens chef.

Vi tror du har en kandidatexamen med inriktning mot logistik eller liknande, alternativt motsvarande kompetens inom relevant område, samt flerårig erfarenhet tillverknings- eller processindustri.

Jobbet innebär mycket stora kontaktytor vilket innebär att en god samarbetsförmåga är ett måste. Du är tydlig och rak i din kommunikation och du tycker om att inspirera, coacha och utveckla dina medarbetare. Koncernspråket är engelska och du måste behärska engelska obehindrat i både tal och skrift.

Du erbjuds ett spännande och krävande jobb i ett en växande och framgångsrik koncern. För rätt person finns stora möjligheter till professionell och personlig utveckling!

Intresserad?

Har du frågor är du välkommen att ta en första konfidentiell kontakt med Mats Högström vid Högström & Co Management AB. Du når honom via tfn 0470-70 56 30.

Din ansökan som behandlas konfidentiellt även gentemot uppdragsgivaren sänder du till mats.hogstrom@hogstrom-co.se.

Välkommen!

Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.

Dela