CPO – Outnordic

If you are English speaking, please contact Mats Högström, phone +46 470-70 56 30 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Outnorth och norska Fjellsport utgör tillsammans med moderbolaget Outnordic nordens största e-handelsbolag inom outdoorsegmentet. Tillsammans omsätter man över 1 miljard SEK och fortsätter att växa.

Egmont Publishing som är huvudägare, äger några av Nordens största och snabbast växande e-handelsverksamheter inom bland annat outdoor, kök och matlagning, barn och baby och skönhet. Egmonts portfölj innefattar totalt sju nordiska e-handelsföretag som under 2018 realiserade en betydande tillväxt och med en samlad omsättning på 3,3 miljarder SEK. För mer information se: www.outnorth.se eller www.egmontpublishing.se

Vi söker nu till en drivande och engagerad CPO till Outnordic.

Outnordic har i Egmont en stark och långsiktig ägare med en tydlig tillväxtstrategi. Tillväxten sker både genom organisk tillväxt både genom att man öppnar upp nya geografiska marknader och genom förvärv.

Verksamhetens fortsatta volymtillväxt och lönsamhet förutsätter en utveckling av företagets inköpsarbete såväl strategiskt som operativt. Man rekryterar därför nu en CPO med placering i koncernledningen och med uppgift att driva utvecklingen av koncernens inköpsarbete. CPO rapporterar direkt till koncernens VD.

CPO har det övergripande ansvaret för att utforma och tillsammans med sina medarbetare genomföra verksamhetens strategi inom inköpsområdet. Totalt finns ca 25 medarbetare inom området. Den starka volymtillväxten och förväntningar på lönsamhet ställer utöver krav på förmågan att effektivisera utveckla inköpsarbetet krav på samarbetet mellan inköp, marknad, customer experience och operations.

Du bör ha en utbildning på högskolenivå och flerårig erfarenhet från framgångsrikt, kvalificerat inköpsarbete. Har du online-erfarenhet och erfarenhet från sport-och/eller modebranschen är detta en fördel. Vi uppskattar gott ledarskap, affärsdriv och ett resultatorienterat arbetssätt.

Outnordic erbjuder ett viktigt och utvecklande arbete i ett företag med tydlig tillväxtstrategi. Din insats blir av stor betydelse för verksamhetens fortsatta framgångar och för rätt person finns stora personliga och professionella utvecklingsmöjligheter.

Intresserad?

Har du frågor är du välkommen att ta en första konfidentiell kontakt med Mats Högström vid Högström & Co Management AB. Du når honom via tfn 0470-70 56 30. Din ansökan som behandlas konfidentiellt även gentemot uppdragsgivaren sänder du till mats.hogstrom@hogstrom-co.se

Välkommen!

Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.

Dela